среда, 29 февраля 2012 г.

Музей розбитих сердець...

Коли закінчуються певні стостунки, перше про що починаєш думати, куди б подіти усі речі, які про них нагадують. В мене є звичкатакі речі зберігати. Це і квитки до зоопарку чи на потяг, і фото, і листівки, і купа іншого мотлоху. А, якщо комусь несила зберігати вдома втрачене кохання, а викинути рука не підіймається? Віддати свої спогади можна в Музей розбитих стосунків в Хорватіїї.


Ідея створити такий музей з*явилась у двох художників із Загреба Olinka Vištica і Drazen Grubiši. Після розриву, вони вирішили креативно проститися зі своїми почуттями. Спочатку музей налічував небагато ескпонатів. Це були речі художників та їх друзів. Потім до музею усі охочі почали приносити свої розбиті почуття.



Екс-коханці позбавляються своїх почуттів, віддаючі у фонд музею подарунки, одяг, взуття... - усе, що може нагадати про розбите кохання. Серед експонатів можна побачити і романтичні листи, і м*яких ведмедиків, і фото... Є і унікальні експонати. 



Наприклад,  цю сокиру до музею принесла одна лесбійка. Яка після розриву зі своєю подругою, розтрощила нею усі речі, що нагадували їй про екс-кохану.


Після успіху в Загребі унікальну виставку експонували в Лондоні, Сінгапурі, Берліні... Музей розбитих сердець крокує далі...




   

1 комментарий:

  1. Гідна ідея для висловлення своїх емоцій та почуттів - змога поділитися щирими переживаннями, а заразом й відпустити все те, що бентежить душу!

    ОтветитьУдалить